Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi | Mehmet Akif Ersoy Uygulama ve Araştırma Merkezi

Mehmet Akif Ersoy Ölümünün 80. Yıldönümünde Adına Yakışır Bir Şekilde Saygıyla Anıldı

İstiklal Marşımızın Şairi Mehmet Akif Ersoy’un ölümünün 80. Yıldönümünde kabri başında düzenlenen anma programı, 27 Aralık 2016 Salı günü Edirnekapı Şehitliği’ndeki törenle anıldı.

Anma törenine Mehmet Akif Ersoy’un torunu Selma ARGON başta olmak üzere İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk YELKENCİ, Eyüp Kaymakamı Abdullah DÖLEK, Rektörümüz Prof. Dr. Adem KORKMAZ, Rektör Danışmanımız Yrd. Doç. Dr. Mustafa KILINÇ, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Abdurrahman ŞEN, Üniversitemiz Senato Üyeleri,  ve Fakülte Sekreterleri ile basın mensupları ve öğrenciler katıldı.

Program Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı, ardından protokol konuşmaları ile devam etti.

“İsmini taşımanın getirdiği sorumluluğun farkında olarak geçirdiğimiz 10 yılda; onun fikir ve değerlerini yaşatma inancımızı yenileyerek ölümünün 80. Yıldönümünde Mehmet Akif ERSOY’u rahmet ve özlemle anıyoruz” diyerek sözlerine başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Adem KORKMAZ, sözlerine şöyle devam etti: “İçinde bulunduğu ortamda Türk milletine özgürlük mücadelesinin her aşamasına katılmış ve bu anlamda bizlere çok önemli mesajlar vermiştir. Akif, 'Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.' diye dua etmişti. Bu dua kabul olmuş olacak ki ülkemiz üzerinde hain planlar yapanların emelleri 15 Temmuz'da ellerinde patlamıştır. Yine bir karanlık gecede Akif'in ruhuyla Asım'ın nesli ayaklanarak, özgürlüğünü başkasının inisiyatifine bırakmamıştır. Ersoy'u her yıl anıyoruz ancak esas mesele bunları bir güne sıkıştırmak değil, onun bize verdiği mesajları anlamak ve gelecek nesillere aktarmaktır.”

Konuşmalarının ardından Rektörümüz Prof. Dr. Adem KORKMAZ’ın tarafından Burdur’dan götürülen toprak, Mehmet Akif Ersoy’un mezarına serpildi ve Mehmet Akif Ersoy’un kabrine Üniversitemiz çelengi sunuldu.

Edirnekapı Şehitliği’ndeki anma töreni okunan dualar ile son buldu.

Görseller