Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi | Mehmet Akif Ersoy Uygulama ve Araştırma Merkezi

Mehmet Akif’i Anlatabilmek İçin Komisyon Oluşturuluyor

Türkiye’de yapılacak olan Mehmet Akif Ersoy ile ilgili çalışmaların bir komisyon tarafından yürütülmesi ve Akif ile ilgili çalışmaların daha nitelikli hale gelebilmesi amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürü Dr. Şaban KARATAŞ, Mehmet Akif Ersoy Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet KARACA, Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa KILINÇ, Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Mehmet Akif Ersoy Vakfı Başkanı Mehmet Rüyan SOYDAN ve Burdur Milli Eğitim Müdürü Mahmut BAYRAM’ın katılımıyla komisyon toplantısı gerçekleştirildi.

Komisyon Başkanlığını Rektör Prof. Dr. Adem KORKMAZ’ın yapacağı bu komisyonun özellikle 2018 yılı içerisinde yapılacak faaliyetlerle ilgili fikir alışverişinde bulunuldu. Özellikle Akif’in hem devlet adamı hem fikir insanı hem de İstiklal Marşımızın yazarı olması hasebiyle bir değer olarak Akif’in yeni nesillere hak ettiği şekliyle anlatılması yönünde görüş birliğine varıldı. Komisyon üyeleri bu bağlamda adını taşıyan üniversite olması nedeniyle Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinin sorumluluğunda etkinliklerin yürütülmesinin daha uygun olacağı belirtildi.

 Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürü Dr. Şaban KARATAŞ, Kültür Bakanlığı nezdinde üzerlerine düşecek her türlü katkıyı sağlayacaklarını ifade etti. Ön hazırlıklar tamamlandıktan sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ve Mehmet Akif Ersoy Vakfı arasında bir protokol imzalanarak Akif ile ilgili çalışmaların daha kapsamlı ve disiplinli bir şekilde yürütüleceği belirtildi.