Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi | Mehmet Akif Ersoy Uygulama ve Araştırma Merkezi

Rektör Dalgar, Mehmet Akif Ersoy ve Türk Edebiyatı Merkezi’nin Açılışına Katıldı

Azerbaycan Milli İlimler Akademisi bünyesinde Mehmet Akif Ersoy ve Türk Edebiyatı Merkezi açıldı. Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar’ın da katıldığı açılışta Mehmet Akif Ersoy Fikir ve Sanat Vakfı Başkanı Mehmet Rüyan Soydan, BAKÜ Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Selçuk Karakılıç ile akademisyenler yer aldı.

Açılışta konuşan Rektör Dalgar, üniversite olarak Mehmet Akif Ersoy’un isminin geçtiği her yerde var olmayı doğal bir misyon olarak gördüklerini belirterek “Maneviyatımız, değerlerimiz hepsi çok önemli. Ancak son zamanlarda çokça hissettiğimiz bir şey var ki Türklerin çok çalışması gerekiyor. Türk dünyasının el ele, kol kola, birbirine kenetlenip çok çalışması gerekiyor.” vurgusunu yaptı. 

BAKÜ Yunus Emre Enstitüsü’nün destek ve girişimiyle kurulan Mehmet Akif Ersoy ve Türk Edebiyatı Merkezi’nde 500’e yakın eser ve belge araştırmacıların hizmetinde olacak. MAKÜ tarafından bastırılan Mehmet Akif Ersoy’un kaleme aldığı Safahat’ın prestij baskısı, 4 ciltlik Mehmet Akif Ersoy Salnamesi, İstiklal Marşı tıpkı basımları, 2. ve 3. Uluslararası Mehmet Akif Sempozyumu kitapları da merkezde bulunan eserler arasında yer alıyor.

Görseller