Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi | Mehmet Akif Ersoy Uygulama ve Araştırma Merkezi

Milli Şairimiz Mehmet Akif, Vefatının 81. Yıldönümünde Saygıyla Anıldı

İstiklal Marşımızın Şairi Mehmet Akif Ersoy’un vefatının 81. Yıldönümünde kabri başında düzenlenen anma programıyla bugün Edirnekapı Şehitliği’nde anıldı.

Anma törenine Mehmet Akif Ersoy’un torunu Selma ARGON başta olmak üzere İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi USTA, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk YELKENCİ, Eyüpsultan Kaymakamı Abdullah DÖLEK, Eyüpsultan İlçe İl Milli Eğitim Müdürü Murat ÖĞÜTÇÜ, Fatih İlçe İl Milli Eğitim Mucip KINA, İstanbul Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Kenan GÜLTÜRK, Sebilürreşad Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Fatih BAYHAN, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem KORKMAZ, Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa KILINÇ, MAKÜ Öğrenci Konsey Başkanı Osman UZUNCA, Akademik ve İdari Personel ile basın mensupları ve öğrenciler katıldı.

Program Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı, ardından protokol konuşmaları ile devam etti.

Akif’in Vefatının 81. yılı devriyesinde bu atmosferde bir arada bulunmanın çok ayrı ve duygulu bir an olduğunu söyleyerek sözlerine başlayan MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem KORKMAZ, sözlerine şöyle devam etti: “Mehmet Akif deyince hepimizin yürekleri çarpıyor. Anma programlarını sürekli yapıyoruz. Bunu Mehmet Akif’i yeniden okumakla birleştirerek, Akif’in yaşamış olduğu devirdeki olaylarla, kendisinin ortaya koymuş olduğu misyonu, davranışı ve kişiliği ile bugün de okuyup, ona göre davranmalıyız diye düşünüyorum. İsmini taşımaktan büyük bir onur ve sorumluluk duyduğumuz Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ve Burdur’dan sevgi ve selamları getirdiğimi ifade ediyorum. Üniversite olarak henüz 11 yaşındayız. Ancak Akif’in üniversitesinin ismini taşımanın bilinci ve sorumluluğuyla gece gündüz demeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Türkiye’de 2006 yılından sonra kurulan üniversiteler içerisinde 40 üniversite arasında hayvancılık alanında Veteriner Akif’in misyonuna uyumlu olarak pilot üniversite seçildik. Biz Akif’in işaret etmiş olduğu yolda gece gündüz yürüme misyonuyla kendimizi şekillendirmeye çalışıyoruz. Yine Akif’in adına bu yıl ikincisini Arnavutluk’ta gerçekleştirdiğimiz Uluslararası nitelikte Mehmet Akif Ersoy Bilim ve Sanat Ödüllerini gerçekleştirdik. Birincisini Burdur’da, ikincisini Arnavutluk’ta yaptık. Seneye de üçüncüsünü Türkiye’de veya farklı coğrafyada yapmayı düşünüyoruz. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi öğrencileri şehrimize geldiği andan, çıktığı ana kadar Akif misyonu, fikriyatı ve irfanı ile donatmak için her türlü çalışmayı gerçekleştiriyoruz. Akif’in o yıllarda ortaya koyduğu çırpınış ve serzenişin geçerliliği ve gerçekliliği bugün de devam ediyor. Bugün de Türk ve İslam Coğrafyasının hali ortada. Hepimize düşen görev, çok çalışmak. Akif son nefesine kadar ülkesi için, milleti için ne yapabileceğini düşünmüştür. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, üniversite olarak araştırma merkezleriyle, çalışmalarıyla  Akif’in isminin ve fikirlerinin gelişmesi ve yaygınlaşması bakımından üzerine düşeni yapmaya gayret edecektir. Akif’i vefatının 81. Yılında tekrar rahmetle, minnetle anıyorum. Bizleri aydınlattığı için, bizlere ışık tuttuğu için kendisine rahmetler diliyorum” dedi.

Konuşmalarının ardından Rektör Prof. Dr. Adem KORKMAZ’ın tarafından Burdur’dan götürülen toprak, Mehmet Akif Ersoy’un mezarına serpildi ve Mehmet Akif Ersoy’un kabrine MAKÜ çelengi sunuldu.

Edirnekapı Şehitliği’ndeki anma töreni okunan dualar ile son buldu.

Görseller