Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi | Mehmet Akif Ersoy Uygulama ve Araştırma Merkezi

Mehmet Akif Ersoy Uygulama ve Araştırma Merkezi Danışma Kurulu Toplantısı İSAM'da Yapıldı

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi adıyla anılmak, milli şairimizin adını yaşatmak adına atılan önemli bir adım olan “Uluslararası Mehmet Akif Ersoy Bilim ve Sanat Ödülleri” ile “Uluslararası Mehmet Akif Ersoy Sempozyumu”nun bu yıl 3.sü gerçekleştirilecek. İlki 2016 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ın katılımıyla MAKÜ’de yapılan Uluslararası Mehmet Akif Ersoy Sempozyumu ve Bilim Sanat Ödülleri Töreni’nin ikincisi ise 2017 yılında Mehmet Akif’in topraklarında Arnavutluk’un Başkenti Tiran’da gerçekleştirilmişti.

Bu yıl 3.sünün gerçekleştirileceği Uluslararası Mehmet Akif Ersoy Sempozyumu ve Bilim Sanat Ödülleri Töreni için İstanbul’da bir toplantı yapıldı. Mehmet Akif Ersoy Uygulama ve Araştırma Merkezi Danışma Kurulu toplantısına Rektör Prof. Dr. Adem KORKMAZ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet KARACA ve Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa KILINÇ başta olmak üzere Prof. Dr. Uğur DERMAN, Prof. Dr. İsmail KARA, Prof. Dr. Mustafa UZUN, Yazar Beşir AYVAZOĞLU, Araştırmacı Yazar İbrahim ÖZTÜRKÇÜ ve Araştırmacı Yazar Mehmet Rüyan SOYDAN da katıldı.

Mehmet Akif Ersoy Bilim Kültür ve Sanat Ödülleri ile Uluslararası Mehmet Akif Ersoy Sempozyumu hakkında görüş ve önerilerin değerlendirmesinin yapıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Adem KORKMAZ, adını taşımamızdan dolayı Mehmet Akif Ersoy’un değerinin sadece üniversiteye, belirli bir kurum ya da kesime indirgenemeyecek kadar değerli biri olduğunu vurguladı. Rektör KORKMAZ sözlerine “Konu Mehmet Akif olunca üniversitemizi de aşan bir değer oluyor. Çünkü Akif, herkesin, Türk milletin ortak bir değeridir. Akif çalışmalarımızı sadece üniversitemizin kurumsal çalışmaları içerisinde yürütmenin konuyu daralttığını düşünüyoruz. O yüzden 2 yıl önce bir araya gelmiş, toplantı ve görüşmeler gerçekleştirmiştik. Üniversite olarak bizler hem üniversitemizde hem de çeşitli kamu kurum ve kuruluşları ile birlikte birçok çalışma gerçekleştirdik. Ancak Akif’le ilgili bizim önceki dönemde de başladığımız ve devamını da arzu ettiğimiz, bu konuya gönül vermiş, değerli düşünürlerin, araştırmacıların fikirleri bizler için yol göstericiliği ve çalışmalarımıza değer oluşturması açısından anlam yüklediğimiz bir meseledir. Şimdiye kadar yapılması gerekenlerin birçoğunu gerçekleştirdiğimizi düşünüyoruz. MAKÜ Mehmet Akif Ersoy Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak da etkinlikler yapıyoruz. Önümüzdeki dönemde yapmayı düşündüğümüz çalışmalarımız da var. Danışma kurulumuzun bizlere sunacağı görüş, eleştiri, değerlendirmeleri de alarak yolumuzu çizmek istiyoruz. Daha önce Mehmet Akif adına ödül töreni düzenledik. Mart ayında İstiklal Marşı’nın kabulü haftasında 3. Mehmet Akif Ersoy Bilim ve Sanat Ödülleri programı olacak. Daha önceki ödül töreni ve sempozyumları bir arada gerçekleştirmiştik. 3.sünü ayrı programlar olarak gerçekleştirmeyi planlıyoruz.” diyerek toplantı da Mehmet Akif Ersoy ile ilgili gerçekleştirilen projeler ile ilgili bilgiler aktardı.

Mehmet Akif Ersoy Uygulama ve Araştırma Merkezi’nce gerçekleştirilen çalışmalar ve toplanan veriler hakkında bilgilerin aktarıldığı toplantı da en son yapılan çalıştayda alınan kararlar gözden geçirildi. Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi olarak gerçekleştirilen faaliyetler konuşulduğu toplantıda 2019 yılı içinde gerçekleştirilecek programlar ile ilgili görüş ve öneriler de alındı.

Toplantıda yeni danışma kurulu üyeleri belirlenerek bir sonraki toplantının Burdur’da geniş katılımlı olarak yapılmasına karar verildi. Akif ile ilgili çalışma yapan araştırmacılar ve düşünürlerin Mehmet Akif Ersoy Bilim ve Sanat Ödül Töreni ve Sempozyum ile ilgili görüş ve önerilerin değerlendirilmesiyle son buldu.

Görseller