Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi | Mehmet Akif Ersoy Uygulama ve Araştırma Merkezi

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, ‘Mehmet Akif Ersoy Aile Nişanı’na Layık Görüldü

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Mehmet Akif Ersoy ve Eşref Edip Fergan tarafından yayımlanan ve okuyucusuyla tekrar buluşan Sebilürreşad Dergisi tarafından belirlenen ‘Mehmet Akif Ersoy Aile Nişanı’na layık görüldü.

İlk sayısı "Sırat-ı Müstakim" adıyla çıkan ve 1912'de ‘Dosdoğru yol’ anlamına gelen Sebilürreşad adıyla yayımlanan dergi Ersoy ailesinin desteğiyle yayıma hazırlanıyor.

Sebilürreşad Dergisi tarafından düzenlenen ‘Mecalis-i Akif’ programında adının vermiş olduğu sorumluluk çerçevesinde Milli şairimizin aziz hatırasına hizmet ve gayretlerinden dolayı MAKÜ adına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet KARACA, takdim edilen Aile Nişanı’nı Mehmet Akif Ersoy’un torunu Selma ERSOY ARGON’un elinden aldı.

MAKÜ Mehmet Akif Ersoy Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mehmet KARACA, “İsmini taşımaktan büyük bir onur ve sorumluluk duyduğumuz Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Akif’in işaret etmiş olduğu yolda gece gündüz yürüme misyonuyla kendisini şekillendirmeye devam ediyor. Rektörümüz Prof. Dr. Adem KORKMAZ’ın öncülüğünde üniversite olarak Uygulama ve Araştırma Merkezimizdeki çalışmalarla Akif’in isminin ve fikirlerinin gelişmesi ve yaygınlaşması bakımından üzerimize düşeni yapmaya gayret edeceğiz. Layık görüldüğümüz Aile Nişanı üzerimizdeki sorumluluğu artırmakla birlikte bizleri gururlandırdı. ” şeklinde konuştu. 

 

Görseller