Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi | Mehmet Akif Ersoy Uygulama ve Araştırma Merkezi

3. Uluslararası Mehmet Akif Ersoy Bilim ve Sanat Ödülleri Töreni Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Gerçekleştirildi

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Kongre ve Kültür Merkezi'nde İstiklal Marşı'nın Kabulünün 100. Yılı ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı düzenlendi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Kongre ve Kültür Merkezi'nde İstiklal Marşı'nın Kabulünün 100. Yılı ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı düzenlendi.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz ve MAKÜ akademisyenlerinin de bulunduğu törende MAKÜ tarafından verilen Uluslararası Mehmet Akif Ersoy Bilim ve Sanat Ödüllerinin üçüncüsü de düzenlenerek ödüller sahiplerine Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından takdim edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anma Programı'nda bir konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında “Bu vatanın ekmeğini yiyen, havasını soluyan, bugün bu topraklar üzerinde özgürce yaşayan hiç kimsenin İstiklal Marşı ile sorunu olamaz. Bu milletin hiçbir ferdi İstiklal Marşı'ndan rahatsızlık duyamaz. Özellikle de milletin emanetini taşıyan insanların böyle bir hakkı yoktur. İstiklal Marşı, Türk'üyle, Kürt'üyle, Çerkez'iyle, Arap'ıyla, Alevi'si, Sünni'si, Laz'ıyla 84 milyonun ortak değeri, ortak paydasıdır.” dedi.  Merhum Mehmet Akif'in, “Girmeden tefrika bir millete düşman giremez, toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez” ifadelerini de aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tarih yazan, çağ açıp çağ kapatan bir millet olarak istikbalimizi yine beraberce inşa edeceğiz. Türkiye’yi önce 2023 hedeflerine ardından da 2053 ve 2071 vizyonuna inşallah hep birlikte taşıyacağız.” dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının ardından MAKÜ tarafından verilen Uluslararası Mehmet Akif Ersoy Bilim ve Sanat Ödülleri törenine geçildi. Ödüller sahiplerine Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından takdim edildi. Bu doğrultuda, Sanatta Başarı ödülü İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı adına Konservatuar Müdürü Prof. Dr. Ali Tüfekçi'ye, Bilim Başarı Ödülü Sosyal Bilimler alanında Prof. Dr.Ahmet Haluk Dursun adına kızı Nilay Dursun Tokgöz'e, Fen Bilimleri alanında ise Prof. Dr. Musa Akoğlu ve Prof. Dr. Erdal Birol Bostancı'ya verildi.

Programda ayrıca Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a MAKÜ Sanat ve Tasarım Fakültesi öğretim üyesi Doç. Murat Kara tarafından hazırlanan Mehmet Akif Ersoy'un tablosu da hediye edildi.